Home · Zig Zag · 5 trucuri pentru albirea şi îngrijirea dinţilor

5 trucuri pentru albirea şi îngrijirea dinţilor

În timp, obiceiuri precum fumatul, consumul de cafea sau de băuturi carbogazoase produc pete la suprafaţa dinţilor, făcându-i să-şi piardă albul natural. Ca să păstrezi strălucirea dinţilor trebuie să elimini aceste obiceiuri nesănătoase şi mai ales, să te speli regulat pe dinţi. Iată câteva trucuri pentru albirea şi păstrarea mai îndelungată a dinţilor albi.
1. Bicarbonatul de sodium în combinaţie cu nişte suc de lămâie, acesta devine o pastă de dinţi naturală, care îţi curăţă dinţii imediat, lăsându-i albi şi plini de strălucire. Însă nu abuza de acest truc pentru că poate sensibiliza dinţii.
2. Un astfel de tratament se poate face dintr-o căpşună bine coaptă, o linguriţă de coajă de portocală şi o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Amestecă bine ingredientele şi foloseşte o periuţă pentru a-ţi freca dinţii cu această pastă.

3. O variantă la îndemâna tuturor, este un amestec din 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi o linguriţă de sare. Alte alternative care au fost folosite de-a lungul vremii au inclus şi frunzele proaspete de salvie şi pătrunjel, care nu doar că albesc şi dau luciu dinţilor, dar şi împrospătează respiraţia.

4. Pentru a preveni îngălbenirea dinţilor, dentiştii recomandă spălarea lor la mai puţin de 30 de minute după servirea mesei, aşadar de 3 ori pe zi, la care să adaugi şi folosirea aţei dentare, pentru curăţarea spaţiilor dintre dinţi.
5. Se recomandă spălarea dinţilor sau clătirea gurii după fiecare ceai, cafea şi vin roşu sau dacă ai mâncat fructe roşii precum coacăze, cireşe, mure, iar merele, ţelina şi morcovii, în schimb, sunt de preferat, întrucât contribuie la eliminarea depunerilor de pe dinţi prin accelerarea producţiei de salivă.

   05:46